Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργος Μπλετσάκης στο Ράδιο Κόσμος Ζάντε

Written by on 22 Μαΐου, 2020

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργος Μπλετσάκης στο Ράδιο Κόσμος Ζάντε

Γιώργος Μπλετσάκης

Από ποια ηλικία αποφασίσατε πως θέλετε να ασχοληθείτε με την μουσική και το τραγούδι;

 Δεν είχα στο μυαλό μου ποτέ ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική και το τραγούδι. Ίσως σαν όνειρο ναι αλλά δεν το είχα βάλει καλά καλά στο μυαλό μου ποτέ.

Με ποια μουσικά πρότυπα μεγαλώσατε;

Έχω ακούσει πάρα πολλά είδη μουσικής. Δεν μεγάλωσα με κάποιο πρότυπο ώστε να το μιμηθώ και να φτιάξω τον καλλιτεχνικό μου χαρακτήρα γύρω από αυτό. Όλα μου τα μουσικά ακούσματα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που είμαι σήμερα. Ξεκίνησα να ακούω παλιό λαϊκό τραγούδι, άκουσα πολλά sixties ελληνικά, αργότερα πολύ ξενόφωνο rock, hard rock, heavy metal, power metal και τέλος κατέληξα στο σημερινό λαϊκό το πιο μοντέρνο.

Εσείς πιστεύετε ότι ένας τραγουδιστής πρέπει να κάνει φωνητικά όλη του τη ζωή ή γεννιέσαι με αυτό το ταλέντο; Σίγουρα το ταλέντο υπάρχει αλλά πρέπει να το καλλιεργήσεις σωστά ώστε να γίνει ακόμα καλύτερο. Κανένας δεν γεννήθηκε έτοιμος τραγουδιστής. Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους και για αυτό στα φωνητικά μειώνεις αν όχι ελαχιστοποιείς τα ελαττώματά σου. Θεωρείται επιτακτική ανάγκη η μουσική παιδεία. Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο να τραγουδάει νομίζω πως κάνει λάθος. Ταπεινή μου γνώμη πάντα. Όπως κάποιος παίζει μία κιθάρα για παράδειγμα ή ένα πιάνο ή οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο έτσι είναι και οι φωνητικές χορδές. Οπότε για να τραγουδήσεις σωστά πρέπει να μάθεις και να το κάνεις σωστά με την καθοδήγηση κάποιου έμπειρου δασκάλου.

Μία συμβουλή που θα θέλατε να δώσετε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι;

Να είναι ο εαυτός του. Να αγαπάει αυτό που κάνει. Να ακούει πολλή μουσική. Να έχει υπομονή και να μελετάει. Να ακούει τα θετικά σχόλια αλλά να τον προβληματίζουν περισσότερο τα αρνητικά ώστε να τα επεξεργάζεται και να βελτιώνεται.

Πιστεύετε πως τα ριάλιτι σόου μπορεί να βοηθήσουν στην εξέλιξη ενός τραγουδιστή;

Στην εξέλιξη του τραγουδιστή δεν νομίζω. Από τα ριάλιτι σόου κερδίζεις περισσότερο αναγνωρισιμότητα και ίσως και κάποιες συνεργασίες και δουλειές που μπορεί να μη σου τύχουν ποτέ. Δυστυχώς είναι λίγα τα παιδιά που έμειναν ψηλά μέσα από τα αυτά τα ριάλιτι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα καινούργιο σας τραγούδι με δισκογραφική εταιρία. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Πρόκειται για κάτι ανέλπιστο. Κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για μένα. Κυκλοφορώ δηλαδή ένα τραγούδι με γνωστή δισκογραφική εταιρεία και μάλιστα δυνατή όπως είναι η Real Music. Είναι ένα τραγούδι στο ύφος που ακριβώς ήθελα αυτή τη στιγμή με τους συνεργάτες πού ακριβώς ήθελα. Αυτή τη φορά συνεργάστηκε όλο μου το team για την πραγματοποίηση αυτού του τραγουδιού. Ο Κώστας Ντότσικας έγραψε τους στίχους. Μουσική ο Πάνος κουτσελίνης. Ενορχήστρωση για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Γιαννικόπουλος. Το εξώφυλλο το επιμελήθηκε ο Γιάννης Πεφάνης και το lyric video ο Άκης Χατζημικές. Ο τίτλος αυτού ‘’Ρίχνω αυλαία’’.

Έχετε ήδη στην κατοχή σας 5 προσωπικά τραγούδια τα οποία και τα δύο έχουν γίνει ρεμιξ. Υπάρχει κάποιο από αυτά που προσωπικά το έχετε ξεχωρίσει; Και γιατί;

Όχι δεν ξεχωρίζω κάποιο τραγούδι μου. Όλα είναι ξεχωριστά για μένα. Κάθε ένα στο είδος του και στο συναίσθημα του ξεχωριστό.

Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σας σχέδια;

Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον αλλά γενικότερα τα κρατάω κρυφά μέχρι να είμαι σίγουρος για κάτι ώστε να το κάνω και δήλωση. Πάντα θέλω να είμαι σίγουρος για κάτι που κάνω. Το σίγουρο είναι όμως ότι δεν θα μείνω άπραγος.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να με γνωρίσει περισσότερος κόσμος αλλά και αυτός που με γνωρίζει ακόμα περισσότερο.

Ευχαριστούμε πολύ,το Γιώργος Μπλετσάκης!

Μπλετσακης – “Ριχνω αυλαια”

Δείτε το και ακούστε το:

https://www.youtube.com/watch?v=iF9R8GL9IJg

Καλή σας ακρόαση !


Current track

Title

Artist